Uređenje vrtova

Eko usluge

Riječ “vrt” nas asocira na nešto lijepo, a mnogima je poznat izraz “Edenski vrt” prvi i najljepši vrt na ovoj zemlji. Iako danas ne postoji “Edenski vrt” u nama postoji želja za lijepim i uređenim vrtovima.

Kroz vrijeme ljudi su stvarali vrtove u kojima su uživali, kojima su se drugi divili a jedan od njih spada u sedmo svjetsko čudo starog vijeka.

Vrt je mjesto koje može da sadrži brojne sadržaje: zeleni travnjak, cvijeće, ukrasno i ljekovito bilje, ukrasno grmlje, drveće, baštu za povrće. U lijepo uređenom vrtu se može nalaziti bazen, potočić, jezerce, ribnjak, fontana te mostići i prilazne staze do raznih sadržaja u vrtu.

Redovno uređenje i održavanje vrtova je važno. Ako imamo u mislima koristi od uređenja vrtova to će nas pokrenuti na akciju.

 Uređenje vrtova

Zašto je važno uređenje vrtova ?

Uredni i dobro održavani vrtovi donose ugled njegovom vlasniku, dok neuređeni vrtovi daju lošu sliku o njemu.

Lijepe vrtove posjećuju korisne bubamare, leptiri, pčele, ptice pjevačice, a neuređeni vrtovi postaju stanište za razne štetočine: insekte, bube i muhe, glodare, gmizavce.

Uređenje vrtova koristi svim našim čulima. To je pravi raj za oči. Užitak za naše čulo mirisa. Naše uši mogu uživati u pjesmi ptica, cvrčaka, zujanju pčela, šumovima vode. To je užitak za naše čulo dodira biti u kontaktu sa zelenom travom i ostalim nježnim biljkama i mekim cvjetovima. A ako je nešto od biljaka jestivo onda je to užitak i za naše čulo okusa.

Uređenje vrtova je korisno za dobro zdravlje jer pruža antistres terapiju, boje podstiču raspoloženje, povećava se unos kiseonika u organizam, miris eteričnih ulja ima ljekovito djelovanje, biljke neutrališu elektromagnetno zračenje i mnogo toga dobrog za naše zdravlje, snagu i raspoloženje.

U vrelim ljetnim danima Vrt će Vam biti idealno mjesto da se sklonite od prekomjernog zračenja sunca, naročito ako imate voće i ukrasno drveće koje će Vam praviti hlad.

Dobro uređeni vrtovi su idealno mjesto za druženje sa porodicom i prijateljima uz prijatnu atmosferu koje se dugo sjećamo.

Svoje rekreativne potrebe možete zadovoljiti u vrtu koji ima prostor za igru, trčanje, bazen za plivanje, a i u onim najmanjim vrtovima možete raditi korisne vježbe za tijelo.

Savjet: Što duže boravite u vrtu, sami, sa porodicom, prijateljima.
Pobrinite se da Vaš vrt bude dobro uređen !

Šta sve uključuje uređenje vrtova ?

Uređenje vrtova

Uređenje vrtova uključuje mnogo toga u zavisnosti od toga šta sve čini jedan vrt.

 • Navodnjavanje travnjaka, cvijeća i ostalih biljaka u vrtu
 • Prihrana eko sredstvima koja stimulišu pravilan rast i rod ukrasnog bilja, grmova, stabala, voćaka, maslina…
 • Košenje trave, podrezivanje živice, cvijeća, bilja i drveća
 • Uništavanje korova eko sredstvima 
 • Sakupljanje opalog lišća, sasušenih grana i ostalih nečistoća u vrtu
 • Odstranjivanje, odlaganje ili odvoz pokošene trave, podrezanih grana, opalog lišća na propisna mjesta
 • Čišćenje i održavanje staza i ribnjaka, parkirališta, ograda, terasa, balkona, bazena, fontana, žardinjera, …

Potrebna vam je pomoć za uređenje vrtova

 • Nemate dovoljno znanja
 • Nedostatak vremena
 • Snage
 • Volje
 • Ne želite da se time bavite te prepuštate to stručnim osobama

Eko servisi će Vam ponuditi eko usluge uređenja vrtova od najmanjeg do najvećeg vrta, od starog i zapuštenog do novog koristeći eko sisteme za uređenje vrtova.

Javite se putem ove kontakt forme

Rezervišite usluge

 

Verifikacija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *