Odvoz glomaznog otpada

Eko usluge

Odvoz glomaznog otpada i propisno deponiranje otpada ima veliki značaj u procesu ekologije i zaštite životne sredine. Uslijed tehnološkog razvoja i potrošačkog društva sve se brže stari proizvodi zamjenjuju novim i povećava otpad koji zahtijeva blagovremeno uklanjanje.

Šta je glomazni otpad ?

Kućni otpad koji ne može stati u Vašu kantu za smeće naziva se glomazni otpad.
Tu spadaju: prozori, vrata, radijatori, namještaj, tepisi,  bijela tehnika, kade, tuš kabine, umivaonik, wc školjka, elektro uređaji,  klima uređaji, automobilske gume, metalni i auto dijelovi, razni kotlovi, burad od svih materijala, muzički instrumenti (klavir, bubnjevi…), vrtni otpad (granje, lišće, trava, korov), vrtni alati, kosilice, vrtne klupe i stolice, bicikl, sprave i oprema za vježbanje, kartoni, staklo, plastika i mnogo toga…

Odvoz glomaznog otpadaOdvoz glomaznog otpada

Nekontrolirano odlaganje glomaznog otpada

Nažalost glomazni otpad se nepropisno odlažu na mjesta koja zakonski nisu predviđena za to.

Nekontrolirano odlaganje glomaznog otpada na javnim površinamamao ima štetan utjecaj na okoliš i dovodi u opasnost zdravlje ljudi. U takvom se otpadu često nalazio opasan otpad, poput elektroničkih uređaja i akumulatora, ali i otpad koji se može ponovo iskoristiti ili reciklirati.

Zakonom je zabranjeno, odlaganje takvog otpada na javna mjesta i bilo koje površine koje nisu zakonski predviđene za to !

Ispravno odlaganje glomaznog otpada

Glomazni otpad možete odložiti u odgovarajući spremnik tijekom akcije sakupljanja krupnog (glomaznog) otpada, dovesti u reciklažno dvorište ili pozvati komunalnu tvrtku da vam odveze takav otpad.

Izdvajanjem i obradom korisnog i opasnog otpada iz glomaznog otpada smanjit će se odlaganje otpada na odlagališta i osigurati nove sirovine.

Zašto vam je potrebna pomoć za odvoz glomaznog otpada?

Možda se možete i odvažiti da sakupite glomazni otpad iz Vašeg prostora, ali je za mnoge gotovo nemoguć odvoz glomaznog otpada bar iz nekoliko razloga:

  • nemate adekvatno prevozno sredstvo za odvoz
  • nemate snage za utovar teških predmeta
  • alergični ste i bojite se povreda
  • nemate vremena da se time bavite
  • ne želite to raditi

Odvoz glomaznog otpada

Putem ove kontakt forme možete naručiti eko usluge odvoz glomaznog otpada ili neke druge usluge koje vam trebaju. Naručivanjem usluga na ovaj način ostvarićete dodatne povoljnosti.

Odvoz glomaznog otpada

Rezervišite usluge

 

Verifikacija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *